Vormcrisis Compaen houdt aan

door Tjerk Laan – Oostzaan, 5 feb. – Topdivisionist Compaen Oostzaan heeft het lek nog niet boven. In eigen huis slaagden de ploeg er voor de derde week op rij niet in om punten te pakken.Koploper en titelkandidaat Sliedrecht Sport was in Sporthal Oostzaan de baas en nam een 0-3 overwinning mee naar Drechtland.

Op voorhand was duidelijk dat dat het zaterdag een zware klus zou worden, in de wetenschap dat Lars de Boer nog niet fit is, diagonaal Daniël Homburg in een sportieve dip zit en pinch-hitter Marvin Andringa afwezig was. Dat betekende dat Coach Sandor Rieuwers een beroep moest doen op waarschijnlijk de jongste reservebank van de Topdivisie, met bijvoorbeeld spelverdeler Jasper Geerdink (net 16), Koen van de Wetering en Allard Rieuwers (beide net 18). Die hielden zich allemaal redelijk staande in het geweld maar om van een ploeg als Sliedrecht te winnen moet alles gewoon kloppen.

Frustrerend is dat Compaen wel degelijk kansen kreeg om de stand een draaglijker aanzien te geven. Afgezien van de eerste set die met 20-25 afgetekend naar de bezoekers ging was het eigenlijk een hele spannende wedstrijd. Oostzaan vocht zich in de tweede set terug van een 7-14 achterstand tot 17-21, waarna servicespecialist Koen van de Wetering hoogspersoonlijk het gat dichtte met vier loepzuivere floaters. Vervolgens moest het Oostzaanse publiek met ontzetting toezien hoe de set met vier onbenullige fouten op rij alsnog naar Sliedrecht ging.

Michiel Majoor (4) stuit op Sliedrechts blok

In set drie ging de strijd gelijk op en kreeg Compaen op 25-24 zelfs de kans om er alsnog een lange avond van te maken, maar opnieuw maakte de bezoekers gretig gebruik van Oostzaanse fouten. Met 25-27 stond Compaen opnieuw met lege handen en duikelt het naar de vijfde plaats.

Het goede nieuws van de avond kwam pas na de wedstrijd toen penningmeester Paul van Tol trots de nieuwe hoofdsponsor Westvast kon presenteren, die zich met ingang van het seizoen 17-18 voor drie jaar aan de club verbindt.