Compaen Dames 1 verslaat hekkensluiter NVC

door Kimberley van Oeffel – Oostzaan, 13 maart – De dames van Compaen hadden na een week rust weer de volle energie om te vlammen tegen NVC. Compaen had nog wat goed te maken met deze ploeg aangezien het in de uitwedstrijd twee dure punten in Nieuwegein had laten liggen. Dus ondanks hun laatste plek onderschatte wij hen niet. Strijdend voor een goede afloop gingen wij de wedstrijd in zodat we Kelly van Veldhuizen een leuke afsluiting van haar verjaardag konden geven.IMG_6640 630x420x72

Compaen begon stroef aan de wedstrijd waardoor NVC in haar spel kwam en zagen we ze op voorsprong komen. Niemand kwam tot scoren en NVC had een erg goede service druk. Er moest iets gebeuren om de set te kantelen, Kimberley van Oeffel en Marouska van Boxtel werden eruit gehaald voor Tamara Lust en Lisette de Goede. Helaas mocht dit niet baten en verloor Compaen met de setstand van 16-25.IMG_6694 630x420x72

De tweede set kwam er duidelijk hapering in het offensief met de serve bij NVC waardoor ze niet konden uitlopen en Compaen in haar spel kwam. Lisette scoorde lekker en het midden sloeg NVC helemaal kapot, mede dankzij de weer stabiele pass van Nadine Klitsie en Kelly van Veldhuizen. Het laatste punt werd mooi gescoord door Tamara Lust en ze haalde de set binnen met een setstand van 25-16.

In de derde set liep het gelijk op maar gelukkig werd er een voorsprong gemaakt door de goede scores van de buitenaanvallers van Compaen die goed aangespeeld werden door de stabiel spelende Kyra Brandt. Verder ging het midden rustig door met beuken en werd er met het blok ook steeds meer punten gemaakt. Relatief eenvoudig werd de rest van de set binnengehaald met een uiteindelijke setstand van wederom 25-16.IMG_6728 630x420x72

Het verzet van NVC leek gebroken toen Compaen in het begin van de set over ze heen denderde, achterin werd hard gewerkt en de aanvallers werden goed in stelling gebracht waardoor ze amper moeite hadden met scoren. Toch kwam NVC weer dichterbij mede door eigen service fouten en kreeg NVC weer de flow die ze ook in de eerste set hadden, maar dankzij het midden die Compaen op sleeptouw nam en een goed spelende Lisette de Goede werd de laatste set en vier punten naar binnen gesleept met een setstand van 25-22.