Compaen D1 pakt net geen puntje mee van US D2

Compaen D1 moest op zaterdag 16 april voor de tweede keer in zeer korte tijd aantreden tegen het tweede team van US. De vorige wedstrijd wist Compaen een puntje af te snoepen van de meiden uit Amsterdam maar in eigen hal bleek US telkens net wat sterker als het om de ‘big points’ ging. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de nummer 2 van de tweede divisie, US D2.IMG_8488 630x420x72
Compaen begon matig aan de wedstrijd, het leek alsof de meiden zeer onder de indruk waren van de lange meiden aan de andere kant van het net. Door een hoog blok van US was het soms moeilijk scoren en was het al snel 16-8 in het voordeel van de Amsterdammers. Slim spelen werd er aangegeven in de time-out door coach Veikko Hansen, dit werd goed opgepakt door Hanna Vlap die op het midden de ballen slim achter het blok wist te leggen.
Tamara Lust werd er ingewisseld voor Lisette Goede en wist meteen een verschil te maken met goede aanvalskracht. Door hard werken in de verdediging en een goede serveserie van wederom Tamara Lust kwam Compaen steeds dichterbij (18-17). Aan het eind van de eerste set wist US met een sterke opslag als nog de set binnen te halen met 25-21.
Set 2 begon een stuk beter. Door een goede serveserie van de volgend jaar naar Amerika vetrekkende spelverdeler Kyra Brandt was het al snel 0-3. Kimberly van Oeffel deed daar nog een schepje bovenop en zo werd de voorsprong uitgebreid naar 1-7. De hele eerste helft van deze set speelde Compaen met een comfortabele voorsprong, maar bij 17-17 stond het weer  gelijk. US weet net iets meer servicedruk te creëren aan het eind van de tweede set en krijgt ook nog een puntje van de lijnrechter kado (19-18). Ook deze set wordt uiteindelijk gewonnen door US D2 (22-25).IMG_8310 720x499x72
In de derde set ging het gelijk op tot 15-15. Er werd hard gewerkt door beide teams waardoor er lange rally’s ontstonden. Door een serviceserie van de goed spelende Hanna Vlap stond het al snel 15-20 voor de meiden uit Oostzaan. Helaas wist Compaen deze voorsprong niet te behouden door wat persoonlijke fouten. Kelly van Veldhuizen wordt erin gewisseld om de pass te versterken, dit leek goed te werken maar helaas niet goed genoeg om de set binnen te halen. De set ging met klein verschil naar de Amsterdammers (26-24).IMG_8341 630x420x72
Ook set vier leek weer goed te beginnen voor Compaen (6-2). Maar na een time out van US leek de tegenstander weer energie terug gevonden te hebben en zette een tandje bij. Het hoge blok kon moeilijk worden weggespeeld en al snel stond het 16-24 voor US. De Oostzaanse meiden hadden nog geen zin om de doortikkende parkeermeter stop te zetten en maakte het nog een beetje moeilijk voor de Amsterdammers. Na 5 matchpoints werd uiteindelijk de set en de wedstrijd binnengehaald door US D2 met 20-25.
Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma voor Compaen D1. Zij mogen wederom naar de Amstelcampus om daar tegen het derde team van US aan te treden.