Compaen gelooft één set in witte Kerst

Als je haar maar goed zit: Léon Luini Foto: Tjerk Laan Fotografie
Als je haar maar goed zit: Léon Luini

door Tjerk Laan

Oostzaan, 17 dec 2017 – De heren van Compaen Oostzaan moeten als hekkensluiter in de Topdivisie Kerst en Nieuwjaar vieren. Eén set uitstekend volleybal in Veenendaal was bij lange na niet genoeg om punten te pakken tegen thuisploeg MKB Accountants VCV. Het vroege verlies van naaste concurrent Pelster Cito in Kampen (0-3) bood een prima mogelijkheid om op papier als 11e de winterstop in te gaan.

Met één hele wisselspeler op de bank (een spellie) was het voor coach Sandor Rieuwers niet zo moeilijk om de opstelling voor de eerste set op te schrijven; De hulptroepen van Heren 2 moesten na een vijf-setter vanuit Amsterdam met gierende banden de A12 over om in ieder geval in set twee beschikbaar te zijn.

Tegen de tijd dat dat de heren Hakkers, Geerdink en van de Wetering weer warm waren keek Compaen al tegen een 2-0 achterstand aan. En niet omdat Oostzaan nou zo beroerd speelde (aanvallend zag het er allemaal best aardig uit) maar wel omdat de foutenlast gewoon te hoog was.

Pas in set drie klopte het allemaal. Nota bene Wouter Schoonenberg, die boven de 20 niet eens màg serveren, sloeg het beslissende gat vanaf de achterlijn. Diezelfde Wouter Schoonenberg en David Bes werden uitstekend bediend op het midden waarna de thuisploeg er al gauw de brui aan gaf. Er gloorde hoop op een Olhaco’tje (dat is dialect voor een 2-3 winst voor de Poorten van de Hel wegslepen).

Die hoop werd vanaf 4-4 in set vier vakkundig de bodem in geserveerd door VCV want toen Timo Terlouw klaar was met de libero van Compaen stond het 8-4 en dat gat kwam Oostzaan niet meer te boven. Uiteindelijk stond er met 25-21, 25-19, 13-25 en nogmaals 25-19 een afgetekende overwinning voor VCV op het bord.

Nu beschikt Sporthal West in Veenendaal gelukkig over een hele gezellige kantine zodat het toch niet lukte om voor middernacht in Oostzaan terug te zijn. Daar gaat Compaen deze week nog twee ontspannen trainingen afwerken om vervolgens de tweede helft knallend te beginnen met een demonstratie wedstrijd tegen Draisma Dynamo op 4 januari in Sporthal Oostzaan.