Digitaal wedstrijdformulier

Vanaf seizoen 2017-2018 wordt voor de volledige zaalcompetitie helemaal overgestapt op het digitaal wedstrijd formulier (DWF) via de versie ‘Resultaat invoeren’, waar geen WiFi voor nodig is.

Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC’s. Naast deze twee is er ook een demoversie ontwikkeld. In deze demoversie kan er eerst geoefend worden met het DWF. Om het DWF te testen kun je inloggen op de demoversie.

1. Resultaat invoeren
Per september 2017 stappen we met de zaalcompetitie helemaal over op het DWF via deze versie. Hiervoor is een continue verbinding (WiFi), met het internet niet noodzakelijk. Het gebruik kan via verschillende devices lopen. Dit een versie waarin niet alle gegevens zoals ze op het papieren formulier worden vermeld noodzakelijk zijn. De DWF stappenflyer.pdf licht voor iedere gebruiker, stap voor stap, toe hoe het werkt (elke vereniging die deelneemt aan de zaalcompetitie heeft deze ook per post ontvangen). Net als een demo filmpje/presentatie. In de Handleiding DWF ‘Resultaat invoeren’.pdf staat toegelicht welke stappen je doorloopt. Voor de wedstrijdsecretaris, aanvoerder, scheidsrechter en teller is er een belangrijke rol.

2. Live bijhouden
Met deze versie wordt de wedstrijd live bijgehouden en worden alle spelmomenten geregistreerd. Alle aspecten van het papieren wedstrijdformulier zitten er in verwerkt. Clubs mogen natuurlijk het ‘Live invullen’ formulier gebruiken; daarvoor is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal nodig. Deze instructiefilm geeft een goed beeld van de werking van de DWF versie ‘Live Bijhouden’. De Handleiding DWF ‘Live bijhouden’.licht toe welke stappen doorlopen worden.

3e divisie en hoger
Voor teams die uitkomen in de 3e divisie of hoger geldt nog wel de verplichting om, bij gebruik van Resultaat Invoeren, de stand ook bij te houden op een (vereenvoudigd) wedstrijdformulier. Dit hoeft niet meer te worden opgestuurd, maar dient tot het einde van het seizoen wel bewaard te worden.

Aan de slag!
Als je aan de slag wilt met het DWF ga je naar dwf.volleybal.nl. Log in met je Nevobo account en bekijk je eigen wedstrijden en teams. Je kunt ook via de Nevobo app inloggen om bij jouw DWF formulier te komen. De Nevobo app kun je downloaden in de appstore: ‘Volleybal.nl – Mijn Competitie’.

Een hulpmiddel om de gespeelde spelers, setstanden, toegekende straffen en opmerking: DWF resultaat invoeren A7.pdf en ook in het groter formaat DWF resultaat invoeren A6.pdf